Αριστοτέλους 38, Αθήνα | Τ:210.8224384 F:210.8218117|info@dionet.gr

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ

Στις 11 Μαίου 2017 δημοσιεύθηκε Δελτίο Τύπου από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα βασικά σημεία ομιλίας του Αν. Υπουργού ΑΑ&Τ, Γιάννη Τσιρώνη, στην Βουλή, σε ερωτήσεις βουλευτών της ΝΔ και της Δημοκρατικής συμπαράταξης σχετικά με βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία.

Σε ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, Βασιλείου Κεγκέρογλου, σχετικά με το πότε θα γίνουν οι πληρωμές της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, εκτός των άλλων ανέφερε:

  «Σχεδιάζουμε έτσι το πρόγραμμα, το οποίο θα είναι η μερίδα του λέοντος, πάνω από 400 εκατομμύρια, ώστε πλέον το βασικό κριτήριο να είναι η εμπειρία –υπάρχει και σε άλλες χώρες- η οποία θα είναι όσο πιο μακριά, τόσο πιο μεγάλη. Άρα, δεν υπάρχει καμία, μα καμία περίπτωση να αδικηθεί οποιοσδήποτε ζωντανός βιοκαλλιεργητής, ο οποίος αποδεικνύεται από τα στοιχεία ότι είναι μέσα στην βιοκαλλιέργεια, μην παίρνοντας αυτός λεφτά και παίρνοντας κάποιος άλλος που ίσως δεν τα δικαιούται. Για μας αυτό θα είναι το σημαντικότερο κριτήριο»

Η αναφορά στο κριτήριο εμπειρία σαφώς στοιχειοθετείτε από το πότε ξεκίνησε ο κάθε παραγωγός να εφαρμόζει τους κανόνες της βιολογικής Γεωργίας.
Άρα όσοι παραγωγοί σκέφτονται να διακόψουν, ας έχουν στο μυαλό τους ότι θα έχουν επιπλέον μόρια σε σχέση με τους καινούργιους.

Δείτε το Δελτίο Τύπου κάνοντας κλικ εδώ

 

2017-05-22T00:45:43+00:00 Μάιος 12th, 2017|Ανακοινώσεις|