Αριστοτέλους 38, Αθήνα | Τ:210.8224384 F:210.8218117|info@dionet.gr

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΔΗΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ & ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ – ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ – ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

Στις 24 Φεβρουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε Ημερίδα του Οργανισμού ΔΗΩ στη Κάρυστο με θέμα:

«Βιολογική Γεωργία & Κτηνοτροφία – Αγροτικές Επιδοτήσεις – Κοιν.Σ.ΕΠ»

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Καρύστου και παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Καρύστου κος Πολυχρονίου.

Ομιλητές ήταν οι:

κα ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΣΑΡΑΦΙΔΟΥ, Γεωπόνος – Ζωοτέχνης Γ.Π.Α, Ελεγκτής Ζωικής ΔΗΩ «Απαιτήσεις και Διαδικασία Πιστοποίησης Βιολογικής Κτηνοτροφίας»

κος ΙΩΣΗΣ ΜΠΙΖΕΛΗΣ, Καθηγητής Ζωοτεχνίας στο Γ.Π.Α, «Μέλλον και Προκλήσεις Βιολογικής Κτηνοτροφίας – Συμβουλευτική Χειρισμού Προβατοτροφικών μονάδων»

κα ΜΑΤΙΝΑ ΚΑΝΑΚΗ, «Επιχειρηματικότητα στα βιολογικά προϊόντα – Απαιτήσεις δημιουργίας ομάδων ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ»

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ξενοδοχείου ΓΑΛΑΞΙΑΣ όπου συγκεντρώθηκαν 35 περίπου παραγωγοί – κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής της Καρύστου.

Οι παραγωγοί/ κτηνοτρόφοι άκουσαν με ενδιαφέρον τα θέματα που αναλύθηκαν και στο τέλος της εκδήλωσης συμμετείχαν με πολλές ερωτήσεις.

Τα θέματα που απασχολούν τους κτηνοτρόφους, είναι το όλο και περισσότερο επιβαρυντικό οικονομικό περιβάλλον, η αυξημένη φορολογία, οι αυξήσεις στις τιμές των ζωοτροφών, η πτώση των τιμών γάλακτος και αμνοεριφίων, και οι μειωμένες αποδόσεις των προβάτων.


Από τους ομιλητές τονίστηκαν

  • Αναλυτικά όλες οι προϋποθέσεις και υποχρεώσεις για ένταξη στη βιολογική κτηνοτροφία – ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Η διέξοδος που μπορεί να δώσει η ένταξη των εκμεταλλεύσεων στη βιολογική κτηνοτροφία , η οποία δίνει πλέον στο πρόβειο γάλα 1.15 lt αντί των 85 λεπτών της συμβατικής. Τονίστηκε το συμφέρον της ένταξης των κτηνοτρόφων στη βιολογική κτηνοτροφία ακόμη και αν δεν μπορέσουν να ενταχθούν σε πρόγραμμα επιδοτήσεων.

  • Η αυξημένη ζήτηση βιολογικών προϊόντων στην Ευρωπαϊκή ένωση και οι πολύ καλές προοπτικές, σε αντίθεση με την …κατάρρευση της εσωτερικής αγοράς.
  • Η σημασία που πρέπει να δώσουν οι παραγωγοί στην διαχείριση του κοπαδιού, καλύτερη διατροφή κτλ .

Ιδιαίτερα τους επισημάνθηκε ότι το ΠΡΟΒΑΤΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ , μπορεί να γίνει ΠΟΠ και σε συνδυασμό με την βιολογική εκτροφη του, να τους αποδώσει πολλά οικονομικά οφέλη.

  • Αναλύθηκαν τρόποι κοινής διαχείρισης τμημάτων των εκμεταλλεύσεων, π.χ. μεταποίηση, κοινή εμπορία κτλ
  • Αναλύθηκαν τα νέα νομοθετικά εργαλεία συλλογικής δραστηριότητας – Κοιν.Σ.εΠ (Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση), και άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν.
2018-02-26T07:47:14+00:00 Φεβρουάριος 26th, 2018|Ανακοινώσεις, Ημερίδες|