Αριστοτέλους 38, Αθήνα | Τ:210.8224384 F:210.8218117|info@dionet.gr
Ποιοί ήμαστε 2023-01-09T11:10:09+00:00

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Ο Οργανισμός ΔΗΩ ιδρύθηκε το 1993 είναι κοινωφελής κοινωνικός φορέας και έχει τη νομική μορφή της Αστικής μη κερδοσκοπικής Εταιρείας και διαθέτει πολυετή εμπειρία, ηγετικής δραστηριότητας και παρουσίας στο χώρο των Βιολογικών Προϊόντων.

 • Ο Οργανισμός ΔΗΩ ιδρύθηκε το 1993 είναι κοινωφελής κοινωνικός φορέας και έχει τη νομική μορφή της Αστικής μη κερδοσκοπικής Εταιρείας και διαθέτει πολυετή εμπειρία, ηγετικής δραστηριότητας και παρουσίας στο χώρο των Βιολογικών Προϊόντων.

 • Ο Οργανισμός ΔΗΩ είναι εγκεκριμένος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από την 21η Ιουλίου 1993 ως Επίσημος Φορέας Ελέγχου και Πιστοποίησης Προϊόντων Βιολογικής Γεωργίας, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.

 • Είναι ο ιστορικότερος οργανισμός πιστοποίησης του κλάδου με τον κωδικό GR- BIO – 01.

 • Είναι ο πρώτος ελληνικός Φορέας Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων που διαπιστεύτηκε από Ε.ΣΥ.Δ. στις 27 Νοεμβρίου 2001 κατά το Πρότυπο ΕΝ-45011

 • Στις 13 Νοεμβρίου 2002 διαπιστεύτηκε από το Υπουργείο Γεωργίας των Η.Π.Α. για τον έλεγχο και την πιστοποίηση Προϊόντων Βιολογικής Γεωργίας, σύμφωνα με το πρότυπο NOP Final Rule.

 • Στις 3 Οκτωβρίου 2002 διαπιστεύτηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης του Καναδά (CAQ), για τον έλεγχο και την πιστοποίηση Προϊόντων Βιολογικής Γεωργίας που προορίζονται για την αγορά του Καναδά.

 • Στις 15 Οκτωβρίου 2010, διαπιστεύτηκε από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.), με πρότυπο ΕΝ ISO/IEC 17021, για την επιθεώρηση Συστημάτων Διαχείρισης της Ασφάλειας Τροφίμων EN ISO 22000:2005

 • Στις 28 Ιουνίου 2011 διαπιστεύτηκε από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.), με πρότυπο ΕΝ ISO/IEC 17021, για την επιθεώρηση Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας EN ISO 9001:2008.

 • Σε συνεργασία με Αγροδιατροφική σύμπραξη της περιφέρειας Κρήτης, παρέχει τις ανάλογες υπηρεσίες πιστοποίησης.

 • Σε συνεργασία με τον ιταλικό οργανισμό ICEA, παρέχει υπηρεσίες πιστοποίησης για βιολογικά καλλυντικά και απορρυπαντικά.

 • Σε συνεργασία με διεθνείς φορείς πιστοποίησης παρέχει επίσης υπηρεσίες πιστοποίησης σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις και άλλων διεθνών προτύπων για τα βιολογικά προϊόντα, όπως KRAV – Σουηδία, BIOSUISSE – Ελβετία, JAS – Ιαπωνία, Delinat – Βιολογικό κρασί, GOTS – Βιολογικά Υφάσματα.

Η λειτουργία του Συστήματος Πιστοποίησης του Οργανισμού ΔΗΩ ελέγχεται από τις αρμόδιες αρχές (ΟΠΕΓΕΠ , ΕΣΥΔ, Διεύθυνση Βιολογικής Γεωργίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων). Επιπλέον εποπτεύεται από ένα ανεξάρτητο όργανο, την Επιτροπή Αμεροληψίας και Παρακολούθησης, όπου συμμετέχουν εκπρόσωποι καταναλωτικών, περιβαλλοντικών οργανώσεων και πιστοποιημένων επιχειρηματιών.

Συμμετοχές :

Ο Οργανισμός ΔΗΩ

 • Είναι μέλος του Ιταλικού Οργανισμού Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ICEA
 •  Είναι μέλος του Κροατικού Οργανισμού Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων AGRIBIOCERT
 •  Είναι μέλος της IFOAM (Διεθνής Ομοσπονδία Οργανώσεων για την βιολογική Γεωργία), ενώ μετέχει ενεργά τόσο στο Ευρωπαϊκό Γραφείο (E.U Group) της IFOAM, ένα συμβουλευτικό όργανο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα θέματα της βιολογικής γεωργίας όσο και στο Μεσογειακό Τμήμα της IFOAM (AGROBIOMEDITERRANEO)

Η τεχνογνωσία του επιστημονικού προσωπικού του Οργανισμού ΔΗΩ προσφέρει έγκυρη πληροφόρηση και ενημέρωση στους πιστοποιημένους επιχειρηματίες, αλλά και σε αυτούς που θέλουν να ενταχθούν στα Συστήματα Πιστοποίησης που δραστηριοποιείται.

Το έμπειρο προσωπικό του Οργανισμού ΔΗΩ, ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο επιχειρηματία για κάθε του βήμα που αφορά την πιστοποίηση του, την νομοθεσία και τις αλλαγές στις απαιτήσεις, με την ιστοσελίδα του, την έκδοση του τριμηνιαίου Περιοδικού ΔΗΩ, την έκδοση μηνιαίου Newsletter, με ειδικές ημερίδες, σεμινάρια και εξειδικευμένα βιβλία και φυλλάδια για επιχειρήσεις και παραγωγούς.

Έχει οργανώσει :

 •  Το 4ο Μεσογειακό Συνέδριο της IFOAM- Αθήνα 1993
 •  Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τη βιολογική καλλιέργεια της ελιάς- Καλαμάτα 1994
 •  Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τη βιολογική καλλιέργεια του αμπελιού- Τρίπολη 1996
 •  Τη Διεθνή Μεσογειακή συνάντηση με θέμα: «Agenda 2000 και βιολογική γεωργία στις Μεσογειακές χώρες»- Μυτιλήνη 2000. Σε συνεργασία με τον Ιταλικό Οργανισμό ΑΙΑΒ και τον Ισπανικό CAAE, συνδιοργάνωσε αντίστοιχες εκδηλώσεις το πρώτο εξάμηνο του 2001, στην Ιταλία (Vignola και Grosseto) και στην Ισπανία (Cordoba).
 •  Το Διεθνές Συνέδριο του Μεσογειακού Τμήματος της IFOAM (AgriBioMediterraneo) για τη Βιολογική Γεωργία και τον Αγρο-Οικο-Τουρισμό στην Μεσόγειο- Ζάκυνθος Σεπτέμβριος 2011

Καθώς επίσής

 •  Υποστηρίζει την προώθηση των βιολογικών προϊόντων στην ελληνική και διεθνή αγορά με συμμετοχή σε εκθέσεις,
 •  Διοργανώνει σεμινάρια με στόχο την ενημέρωση των πιστοποιημένων επιχειρήσεων αλλά και των καταναλωτών, προωθεί τα ελληνικά προϊόντα σε διεθνείς διαγωνισμούς.
 •  Ο Οργανισμός ΔΗΩ συμμετέχει σε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα για την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας (ενδεικτικά αναφέρονται τα BIOLMED, Organic.mednet, CerOrganic)

Για την ενημέρωση και προβολή των πιστοποιημένων επιχειρήσεών του ο Οργανισμός ΔΗΩ, εκδίδει το 3μηνιαίο Νewsletter για τα τρέχοντα θέματα πιστοποίησης και του χώρου, ενώ επί σειρά 12 και πλέον ετών διοργανώνει συναφείς με τις δραστηριότητές του εκδηλώσεις και σεμινάρια.

Η γνώση του χώρου της πιστοποίησης συνδυαστικά με τις ανάγκες των επιχειρήσεων της αλυσίδας των τροφίμων, όπως αυτές καταγράφονται επί σειρά ετών, έχουν αποτελέσει για τον Οργανισμό ΔΗΩ οδηγό στην δημιουργία του επιστημονικά καταρτισμένου και κατάλληλα εκπαιδευμένου προσωπικού.

Ο Οργανισμός ΔΗΩ για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών, εκτός από τα Κεντρικά του Γραφεία, λειτουργεί Περιφερειακά Γραφεία, Γραφεία Ενημέρωσης και διαθέτει ένα δίκτυο με εκπροσώπους του σε όλη τη χώρα, διευκολύνοντας την άμεση επικοινωνία με κάθε ενδιαφερόμενο.

30 χρόνια συνεχούς παρουσίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Η ορθή εφαρμογή των Προτύπων και των διαδικασιών Ελέγχου και Πιστοποίησης, η αμεροληψία και ισονομία στην λήψη των αποφάσεων, αποτελούν πρωταρχικό στόχο και σκοπό του Οργανισμού ΔΗΩ και διασφαλίζονται τόσο από το νομικό του πλαίσιο όσο και την οργανωτική διάρθρωσή του.

Περισσότερα

Ανεξαρτησία και Αμεροληψία

Ιδιοι όροι Πιστοποίησης για όλους τους Συμβαλλομένους, ανεξάρτητα από την ιδιότητά τους, το μέγεθος της επιχείρησης, ή τη χορήγηση προγενέστερης Πιστοποίησης.

Εμπιστευτικότητα

Οι πληροφορίες που παρέχονται στον Οργανισμό απο την συνεργασία με τους Συμβαλλόμενους καταγράφονται στα διάφορα Αρχεία μας και παραμένουν εμπιστευτικές.

Εποπτεία - Διαφάνεια

Ο Οργανισμός ΔΗΩ είναι διαπιστευμένος από το ΕΣΥΔ ενώ για το Σύστημα Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων, υπόκειται στον έλεγχο των Αρχών Εποπτείας του Υπουργείου ΑΑΤ