Αριστοτέλους 38, Αθήνα | Τ:210.8224384 F:210.8218117|info@dionet.gr

Πρότυπο Βιοκυκλικής Φυτοπονίας

Ο Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ σε συνεργασία με την BNS Biocyclic Network Services Ltd αναλαμβάνει τον έλεγχο των επιχειρήσεων σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του Προτύπου Βιοκυκλικής Φυτοπονίας.

Το Πρότυπο Βιοκυκλικής Φυτοπονίας αποτελεί το πρώτο αναγνωρισμένο από τον IFOAM πρότυπο για τη βιολογική γεωργία χωρίς κτηνοτροφία και χωρίς εισροές ζωικής προέλευσης.

Από τον Νοέμβριο του 2017, το Πρότυπο Βιοκυκλικής Φυτοπονίας είναι διαθέσιμο παγκοσμίως ως ισότιμο μέλος της οικογένειας των προτύπων της IFOAM και ως παγκόσμιο πρότυπο βιολογικών και vegan προϊόντων.

Οι αγρότες δεν χρησιμοποιούν λιπάσματα (στερεά κοπριά, κλπ.) ή άλλες ουσίες από ζωικά περιττώματα ή μέρη του σώματος των ζώων. Επιπλέον, η χρήση προϊόντων όπως τα φτερά, τα οστά και τα μαλλιά, το αίμα κ.λπ. απαγορεύεται στη βιοκυκλική vegan γεωργία. Αντ ‘αυτού, η γονιμότητα του εδάφους επιτυγχάνεται με τη χρήση φυτικών εισροών όπως είναι το κομπόστ και το χούμο.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Πρότυπο Βιοκυκλικής Φυτοπονίας μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Διεθνών Προτύπων του Οργανισμού ΔΗΩ.

2018-11-22T12:00:48+00:00 Νοέμβριος 22nd, 2018|Αγροτικά Νέα, Ανακοινώσεις|