Αριστοτέλους 38, Αθήνα | Τ:210.8224384 F:210.8218117|info@dionet.gr

Η ΔΗΩ στο 1st Athens Organic Wines Festival

35 οινοποιεία απ’ όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στο 1ο Φεστιβάλ Βιολογικού Οίνου που πραγματοποιήθηκε χθες με μεγάλη επιτυχία στο roof garden του ξενοδοχείου La Vista Optimista (Ερμού 95, Αθήνα).

Η Ermou Spirits – Κάβα Πιτταράς που διοργάνωσε την εκδήλωση  καλωσορίσε το καλοκαίρι, με μία μεγάλη γιορτή, αφιερωμένη στο Βιολογικό Κρασί.

Η διοργάνωση περιλάμβανε, εκτός από τη διαδικασία της οινογευσίας, παράλληλες εκδηλώσεις με ενημερωτικές διαλέξεις και συζητήσεις.

Την συζήτηση με θέμα: »Βιολογικός Οίνος – Το χθες, το σήμερα, το αύριο» άνοιξε ο κ. Νίκος Δερμιτζάκης, Γεωπόνος – Υπεύθυνος Τμήματος Πιστοποίησης παρασκευαστικής δραστηριότητας της ΔΗΩ, με θέμα τις προδιαγραφές πιστοποίησης του βιολογικού οίνου.

Ακολούθησαν κι άλλες εισηγήσεις που αναφέρουμε παρακάτω:

Ο κ. Παντελής Τσιβόλας – Οινοπαραγωγός, Ιδιοκτήτης Limnos Organic Wines με τίτλο »Ο κύκλος πωλήσεων του βιολογικού οίνου στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία».

Ο κ. Δημήτρης Κιουτσούκης, Χημικός Μηχανικός, Ιδιοκτήτης Κτήματος Καμάρα με τίτλο »Καλλιέργεια αμπέλου – Επιστροφή στις ρίζες»

Ο κ. Dominik Brun, Υπεύθυνος πωλήσεων, εξαγωγών & marketing των εταιριών Venikos ΕΠΕ, Giannikos Winery και Σοφία της Φύσης με τίτλο »Προοπτικές ανάπτυξης και απαιτήσεις στην εξαγωγή βιολογικών οίνων»

και ο κ. Χάρης Χρυσικόπουλος Οινοχόος με τίτλο »Η νέα θέση του βιολογικού οίνου στο Wine Bar».

Οι επισκέπτες εκτός από τους εκλεκτούς οίνους που δοκίμασαν απόλαυσαν και δροσερά επιδόρπια από τον Εxecutive Pastry Chef Σωτήρη Λασκαρίδη και την ομάδα του, φτιαγμένα με οργανική σοκολάτα και Μοσχάτο Λήμνου.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και στους συμμετέχοντες, καλωσορίσαμε τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού με το 1ο Φεστιβάλ Βιολογικού Οίνου.

2017-06-02T12:27:25+00:00 Ιούνιος 2nd, 2017|Ανακοινώσεις|