Αριστοτέλους 38, Αθήνα | Τ:210.8224384 F:210.8218117|info@dionet.gr

ΒIO SCHOOL, ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ – BIOFESTIVAL 2019

Το Bio Festival θα φιλοξενήσει μια σειρά από ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, επιδείξεις, workshops, που θα πραγματοποιηθούν από ειδικευμένους και έμπειρους επαγγελματίες του χώρου.

Η πλούσια θεματολογία θα είναι χωρισμένη σε δύο βασικές κατηγορίες που θα απευθύνονται σε επαγγελματίες και καταναλωτές αντίστοιχα. Το πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα του Bio school, θα διεξαχθεί και τις τρείς ημέρες του φεστιβάλ, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα D7 της Τεχνόπολης.

Workshops και σεμινάρια για επαγγελματίες

Μία σειρά από σεμινάρια, ομιλίες καθώς και workshops θα πραγματοποιηθούν με στόχο την περαιτέρω επιμόρφωση των επαγγελματιών, γύρω από τις εξελίξεις του κλάδου αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη αγορά. Σε αυτό το πλαίσιο, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν επαγγελματίες του κλάδου να μοιράζονται τις εμπειρίες τους, να ενημερωθούν για νέα προϊόντα αλλά για νέες πρακτικές. Οι καινοτομίες ανοίγουν δρόμους και η έγκαιρη ενημέρωση αποτελεί πάντα σημαντικό εφόδιο. Τρόποι παραγωγής, νέες ανακαλύψεις, πορίσματα ερευνών, τα επόμενα βήματα και τα οφέλη τόσο στον άνθρωπο όσο και γενικότερα στο περιβάλλον είναι μερικά από τα θέματα που θα απασχολήσουν. Πόλο έλξης αναμένεται να αποτελέσουν τα workshops μέσα από τα οποία οι ενδιαφερόμενοι θα δουν τεχνικές και θα πάρουν νέες ιδέες για να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες τους. Στο πλαίσιο του eco living, ειδικοί θα εξηγήσουν τον κύκλο των εργασιών που περιλαμβάνει από την ανακύκλωση και τις πηγές ενέργειας μέχρι τους τρόπους παραγωγής, τους ελέγχους και τις πιστοποιήσεις καλύπτοντας όλο το φάσμα που αφορά ένα επαγγελματία.

Εκπαιδευτικές παρουσιάσεις για καταναλωτές

Τα κριτήρια επιλογής των βιολογικών προϊόντων, τα οφέλη στην υγεία αλλά και η διαφορά με τα συμβατικά είναι λίγα από τα θέματα που θα αναλυθούν στις παρουσιάσεις του προγράμματος που θα αφορούν κυρίως το καταναλωτικό κοινό. Οι διαφορές ανάμεσα στα βιολογικά και τα συμβατικά προϊόντα είναι ένα ακόμα θέμα που θα απασχολήσει και έχουν αναλάβει να αναλύσουν οι πλέον ειδικοί. Επίσης, κάποια άλλα ζητήματα που θα παρουσιαστούν κατά την διάρκεια του πλούσιου προγράμματος των παρουσιάσεων είναι τα κριτήρια επιλογής των βιολογικών προϊόντων, οι τρόποι που μπορούμε να τα εντάξουμε στην διατροφή μας αλλά και τα οφέλη που έχει για τον οργανισμό μας η κατανάλωση τους. Επειδή όμως υγεία δεν είναι μόνο ό,τι καταναλώνουμε, οι παραβρισκόμενοι θα μπορέσουν ενημερωθούν σωστά και υπεύθυνα γύρω από το eco living, ένα ολόκληρο κλάδο που έχει ως πρωταρχικό στόχο την προάσπιση της πράσινης ζωής και συμβάλλει καθημερινά στην διασφάλιση όλων εκείνων των προϋποθέσεων που θα εξασφαλίσουν ένα καλύτερο αύριο.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 11 Μαΐου – ΑΙΘΟΥΣΑ D7

12:00-13:00

Κοτόπουλο & κρέας: ασφαλώς βιολογικά!

Συντονιστής: Νανά Δαρειώτη
Πάνελ: Αργυρόπουλος Σταύρος (Biogreco), Βαβουράκης Μιχάλης (Κτήμα Βαβουράκη-Biokreta), Εκπρόσωπος από Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Aθηνών

13:00-14:00

Τρώμε & Ομορφαίνουμε
Η αξία των αντιοξειδωτικών στη διατροφή μας

Ηλίας ΜαμαλάκηςΝανά ΔαρειώτηΚική Τριανταφύλλη (Δημοσιογράφος γεύσης / πολιτισμού στο protagon.gr / bostanistas.gr)

14:00-15:00

Βιολογικά λαχανικά και φρούτα: Γιατί τα επιλέγουμε, ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα με τα προϊόντα συμβατικής καλλιέργειας

Συντονίστρια: Τάνια Γεωργιοπούλου (Δημοσιογράφος Καθημερινή)
Πάνελ: Δημητριάδης Κωνσταντίνος (Γεωπόνος- Ελεγκτής ΔΗΩ), Εύα Μονοχάρη (Food blogger-funkycook), Ελευθερία Βασιλειάδη (Δημοσιογράφος olivemagazine.gr)

15:00-16:00

Το βιολογικό μέλι στη διατροφή των παιδιών

Συντονίστρια: Γκέκα Μαρία (Αρχισυντάκτρια Natura nrg)
Πάνελ: Καμαριάρη Ηλιάνα (Υπεύθυνη τμήματος πιστοποίησης ζωικής παραγωγής ΔΗΩ), Θέμις Καρδιόλακα (συγγραφέας βιβλίων παιδικής διατροφής), Eκπρόσωπος Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Εργαστήριο Σηροτροφίας και Μελισσοκομίας)

16:00-17:00

Η σημασία της πιστοποίησης των αγροτικών-βιολογικών προϊόντων

Γραμματής Δ. (Προϊστάμενος Παραρτήματος Βορείου Αιγαίου & Υπεύθυνος Τμήματος Βιολογικών Προϊόντων TÜV AUSTRIA HELLAS), Πέττας Ιωάννης (Επικεφαλής Επιθεωρητής Βιολογικών Προϊόντων TÜV AUSTRIA HELLAS)

17:00-18:00

Τα πάντα για τον βιολογικό καφέ: Ποιές είναι οι διαφορές στον τρόπο παραγωγής του & γιατί να τον επιλέξουμε;

Εισηγητής: Νίκας Παναγιώτης (Coffee Expert)

Κυριακή 12 Μαΐου – ΑΙΘΟΥΣΑ D7

12:00-13:00

Βιολογικά & φυτικά καλλυντικά: Ομορφιά με ασφάλεια

Συντονιστής: Ρομίνα Ξύδα (Δημοσιογράφος Πρώτο Θέμα)
Μαγγανά Χαρά (Bee Naturalles), Τσορμπατζίδου Λιάνα (Timalfes Natural Cosmetics) Aργυρώ Tριανταφύλλου (Μcs Γεωπόνος-ICEA Inspector, ΔΗΩ)

13:00-14:00

Τα Superfoods στη ζωή μας

Συντονιστής: Γ. Μπαλαφούτη (Καθ. Μητροπολιτικού Κολλεγίου Αθηνών)
Πάνελ: Κουτσούκος Γεώργιος (DXN Greece), Γιώργος Μάζος (Παραγωγός μαύρης κορινθιακής σταφίδας), Χάρης Καλογερόπουλος (Goji spirit)

14:00-15:00

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε βιολογικά προϊόντα

Σαντοριναίου Έλενα (Επικεφαλής Επιθεωρήτρια Βιολογικών Προϊόντων & Συστημάτων Διαχείρισης TÜV AUSTRIA HELLAS), Γραμματής Δημήτρης (Προϊστάμενος Παραρτήματος Βορείου Αιγαίου & Υπεύθυνος Τμήματος Βιολογικών Προϊόντων TÜV AUSTRIA HELLAS)

15:00-16:00

Βιολογικό ελαιόλαδο: Με τη δύναμη της φύσης

Συντονιστής: Γιάννης Καρβέλας (Διευθυντής PARATUS Europe)
Πάνελ: Δημοσθένης Μπρούσαλης (Γενικός Διευθυντής Dasc Branding Athens), Γιάννης Καμπούρης (E-La-Won Extra Virgin Olive Oil & High Quality Honey), Γιάννα Μπαλαφούτη(Καθηγήτρια Μητροπολιτικού Κολλεγίου Αθηνών)

16:00-17:00

Βιολογικά σνακ και σοκολάτες

Συντονιστής: Γ. Μπαλαφούτη (Καθ. Μητροπολιτικού Κολλεγίου Αθηνών)
Πάνελ: Φλόκας Άρης (Kakau Worship), Προγώνη Φιλιώ (Ρόιδων Γή), Ορέστης Δαβίας(Sesamis Natural Bars)

17:00-18:00

Για τα παιδιά επιλέγουμε βιολογικά!

Συντονιστής: Θέμις Καρδιόλακα (συγγραφέας βιβλίων παιδικής διατροφής)
Πάνελ: Μπεζάτης Γ. (Αγρόκτημα Μπεζάτη), Δερμιτζάκης Ν. (Τμήμα Πιστοποίησης Παρασκευαστικής δραστηριότητας ΔΗΩ– Γεωπόνος Ελεγκτής)

Δευτέρα 13 Μαΐου – ΑΙΘΟΥΣΑ D7

14:00-15:00

Βιολογικό, οργανικό, ολοκληρωμένης διαχείρισης, φυσικό, βιοδυναμικό: Οι νέες λέξεις στη διατροφή μας και στην ζωή μας και τι σημαίνουν τελικά στην πραγματικότητα;

Συντονίστης: Γιάννης Σάρρος (Δημοσιογράφος)
Πάνελ: Δημήτρης Δημητριάδης (Γενικός Διευθυντής ΔΗΩ και Βιοκαλλιεργητής), Θάλεια Τσιχλάκη (Δημοσιογράφος FnL, EatMe)

15:00-16:00

Διεθνή πρότυπα και καλλυντικά: Ποιά είναι τα διεθνή πρότυπα πιστοποίησης όσον αφορά τα καλλυντικά;

Συντονιστής: Γιάννης Σάρρος (Δημοσιογράφος)
Πάνελ: Μακρυνιώτη Νίκη (Υπεύθυνη Τμήματος Διεθνών Προτύπων ΔΗΩ και Γεωπόνος), Δημήτρης Δημητριάδης (Γενικός Διευθυντής ΔΗΩ και Βιοκαλλιεργητής)

16:00-17:00

Βιολογικοί Οίνοι και Οίνοι “Εναλλακτικών Πρακτικών”: Θεσμικό πλαίσιο, Διαδικασίες παραγωγής, Προοπτικές και προβληματισμοί

Εισηγητής: Θάνος Καραθάνος (Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων – Βιοκαλλιεργητής, NATURA Α.Ε. – «Χίλια Κλήματα»)

17:00-18:00

Συσκευασία & αναλώσιμα φιλικά προς το περιβάλλον: Ποιά είναι τα νέα δεδομένα και ποιά είναι τα οφέλη για την καθημερινότητα μας αλλά και για τις επιχειρήσεις από την χρήση τους;

Συντονιστής: Γιάννης Σάρρος (Δημοσιογράφος)
Πάνελ: Λάμπρος Παπαδόπουλος (Διευθύνων Σύμβουλος, Nature’s Elements Life I.KE.– IPackaging), Λυδία Πολυχρονοπούλου (Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Matrix Pack)

Βio School