Αριστοτέλους 38, Αθήνα | Τ:210.8224384 F:210.8218117|info@dionet.gr

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΗΜΕΡΙΔΑ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 11 «ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ» ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το Μέτρο 11 του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης ο πιστοποιητικός οργανισμός ΔΗΩ σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα«Πρόγραμμα επιδοτήσεων του Μέτρου 11 Βιολογικές Καλλιέργειες» την Τετάρτη 20 Μαρτίου στην πόλη της Λαμίας.

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έκανε ο κ. Ζαχαρίας Χαλβατζής πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων εστιάζοντας στις δυνατότητες της βιολογικής Γεωργίας για την ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος. Παράλληλα αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα ενέργειες του Δήμου για την στήριξη καλλιεργητών αλλά και τον αγροτικό τομέα γενικότερα.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κα. Αργυρώ Τριανταφύλλου Γεωπόνος MSc – Υπεύθυνη της ΔΗΩ για τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Κυκλάδων, η οποία αναφέρθηκε στα 25 χρόνια της ΔΗΩ και την παρουσία της στα δρώμενα της βιολογικής Γεωργίας.

Εστιάζοντας στις δυνατότητές της βιολογικής γεωργίας η κα. Τριανταφύλλου μίλησε για θέματα εξωστρέφειας των βιολογικών προϊόντων όπως επίσης και για το ενδιαφέρον των αγροτών να στραφούν τομέα αυτό.

Τέλος, με την αναλυτική του εισήγηση ο κ. Αναγνώστης Κώστας, γεωπόνος ελεγκτής της ΔΗΩ αναφέρθηκε στο Μέτρο 11 «βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και την ένταξη των ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα αυτό..

Ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις για τη βιολογική γεωργία και ειδικά σε θέματα φυτοπροστασίας έγιναν από βιοκαλλιεργητές όπως επίσης και από τον καθηγητή φυτοπροστασίας στο πανεπιστήμιο Κύπρου κ. Φώτη Γραβάνη.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Στυλίδας κ. Γιώργος Πλιάτσικας, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αποστολόπουλος, μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων, γεωπόνοι από την περιοχή της Φθιώτιδας, βιοκαλλιεργητές και άλλοι.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Γιάννης Σάρρος, δημοσιογράφος από το Star tv Kεντρικής Ελλάδος.

2019-06-14T14:51:35+00:00 Μάρτιος 26th, 2019|Ημερίδες|